Het chocolademuseum in Barcelona

Barcelona is een cultureel rijke stad is, heeft inderdaad meer dan 80 musea, die allemaal interessant zijn, maar slechts een van hen kan je terug naar je kindertijd brengen: het chocolademuseum in Barcelona.

Je kunt genieten van hun chocolade, de beste chocolade in de regio, maar ook de geschiedenis van de cacao ontdekken, de verschillende methoden om chocolade te maken evenals een aantal beelden, het ene nog indrukwekkender dan het andere. Het Chocolademuseum is een echt originele tour die zowel voor kinderen en volwassenen geschikt is, maar vooral voor alle gulzigaards.

chocolade machine Astrix en Obelix in chocolade
Museum:

Het chocolademuseum in Barcelona heeft een oppervlakte van 600 vierkante meter waar je de oorsprong, de cultuur, geschiedenis, vervaardiging en consumptie van chocolade in de wereld kunt ontdekken. Gevestigd in het voormalige klooster van St. Augustine, heeft het museum al bijna 500.000 bezoekers gehad sinds de opening in 2000.
Je kunt de museum kaart hieronder bezoeken en ontdekken hoe het museum is ingedeeld:

Kenmerken:

De chocoladesculpturen: variërend van Lucky Luck tot het Camp Nou stadion, maar ook Asterix, Don Quichote en SpongeBob, evenals de salamander fontein van Park Guell. Er is voor elk wat wils en u zult echt omver geblazen worden door de precisie en details van deze beelden.

Machines voor de vervaardiging van chocolade: om chocolade te maken, zijn er drie machines die gebruikt worden: een machine om te roosteren, een slijpmachine en een mengmachine. Ze hebben allemaal heel vreemde vormen, en we vragen ons echt af hoe deze machines kunnen de zo bittere cacao in een zo lekker snoepgoed omtoveren waarvoor wij helemaal smelten met een flashback recht naar onze kindertijd.
Je vindt ook twee zalen van het museum die vertellen over de ontdekking van chocolade en die uitleggen hoe het naar Europa werd gebracht.

chocolade Spongebob!
Workshops aan het publiek aangeboden

Je kunt verschillende activiteiten doen in het chocolade-museum en in het bijzonder voor kinderen. Deze activiteiten worden voor groepen gegeven, en in een aantal gevallen individueel. Dit zijn de workshops die gegeven worden:

Artiesten chocolade

Leeftijden: 4 tot 12 jaar
Beschrijving: Maak je eigen chocolade figuurtje met de hulp van professionals
Duur: 1 uur
Prijs: 6,85 € per persoon.
* Mogelijkheid om het individueel te doen, beschikbaar in de weekenden

De weg naar de ontdekking van cacao


Leeftijden: 6 tot 12 jaar
Beschrijving: Rollenspel waarbij de deelnemers de hoofdrolspelers zijn, en in deze workshop zal je meenemen van de oude Mayasteden tot het hart van Europa. We zullen ook de evolutie van de chocolade uitleggen.
Duur: 1 uur
Prijs: 7,50 € per persoon.

image
De fabelachtige geschiedenis van de Godin Cacao Xispeta

Leeftijden: 3 tot 6 jaar
Beschrijving: Theatraal bezoek voor jonge deelnemers die de magische wereld van de chocolade zullen betreden door het vertellen van verhalen en lezen
Duur: 1 uur
Prijs: 6.85 € per persoon.

Creatieve workshop T-shirt bedrukt met de chocolade thema

Leeftijden: 6-16 jaar
Beschrijving: Maak je eigen t-shirt rondom het thema chocolade.
Duur: 2 uur
Prijs: 16 € per persoon.

Workshop om suikergoed te creëren

Leeftijden: 3 tot 10 jaar
Beschrijving: Leer de basis van snoep maken en maak je eerste snoep.
Duur: 2 uur
Prijs: 16 € per persoon.

image image


imageTips:

* Let op alle activiteiten moet vooraf aangeven worden.

* Het is mogelijk om u kinderfeestje hier te vieren.

Openingstijden:

Maandag tot Zaterdag van 10:00 tot 19:00

Zondag van 10:00 tot 15:00

Prijs:

Enkel kaartje: 4.30€

(Voor kortingen verwijs ik u naar de website)

Nuttige informatie:

Adres: Carrer del Comerç, 36, 08003 Barcelona.

Reisadvies: Metro lijn 1, station Arc de Triomf. Bij de uitgang richting Arc de Triomf gaan. Wanneer u hier voorbij bent, ligt de straat in ca. 150 meter aan de rechter kant.

Telefoon: (0034) 93 268 78 78

Email: museu@pastisseria.cat


Musée du chocolat auf einer größeren Karte anzeigen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here